370 sq. ft. interior renovation

This kitchen renovation was commissioned by the owners of a 1950s modernist home. Previously hidden from the rest of the house, the room was accessible only by means of a small door in the back corner and dominated by dark red cedar paneling and avocado-green appliances. The key element was a new double-width doorway from the dining room. With the pocket doors open, views to the family/living rooms, the staircase, and the backyard terrace help integrate the kitchen with the rest of the ground floor even though itís position in the house remained unchanged. With the doors closed the kitchen has an unexpected level of privacy, concealing the dining room from mess and noise. New doorways were also positioned on either side of an oversized stovetop and lead to two distinct rooms: a walk-in pantry/laundry room, and a mudroom for the side entry. When using the side entry, the owners can now see through the house into the back garden. The new kitchenís white walls, and oak floor and cabinets compliment the houseís carefully preserved character. Providing contrast are high-gloss white lacquered upper cabinets and white quartz countertops.






all images and text within this page copyright © 2011 by reigo & bauer.